Varm potatissallad med bacon, potatis, salladslök, senapsdresssing, rostade pumpafrön

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter om potatisen är kokt

Ät som ensamrätt med grönsallad eller med några pocherade ägg. Eller kanske rent av en bit stekt fisk?

  • 6 skivor bacon
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 4 salladslökar
  • 800 g kokt potatis med skal
  • 75 g färsk spenat
  • 3/4 dl pumpafrön
  • salt, nymald svartpeppar
  • Senapsdressing:
  • 1 1/2 msk skånsk senap
  • 2 msk sherry- eller äppelcidervinäger
  • 3/4 dl kallpressad rapsolja
  • ev lite vatten
  1. Skala och tärna potatisen i stora bitar. Skiva salladslöken på snedden.
  2. Vispa samman senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget.
  3. Stek pumpafröna på medelvärme i lite olja tills de fått lite färg och sprätter muntert i panna. Tippa snabbt upp dem i en liten skål så att de inte bränns. Salta lätt.
  4. Finhacka baconet och fräs det knaprigt i panna. Vänd ner senapsfröna och stek vidare tills fröna bytt färg och poppat. Vänd ner salladslöken och stek i ytterligare någon minut tills den precis mjuknat en aning. Vänd ner potatisen och låt alltsammans bli genomvarmt, gärna under lock. Vänd ner spenaten och dressingen.
  5. Peppra och skeda upp på ett fint fat. Strö över pumpafrön. Smaka av med nymald svartpeppar.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh