Varm potatissallad med bacon, potatis, salladslök, senapsdresssing, rostade pumpafrön
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter om potatisen är kokt
Ät som ensamrätt med grönsallad eller med några pocherade ägg. Eller kanske rent av en bit stekt fisk?
- 6 skivor bacon
- 2 tsk bruna senapsfrön
- 4 salladslökar
- 800 g kokt potatis med skal
- 75 g färsk spenat
- 3/4 dl pumpafrön
- salt, nymald svartpeppar
- Senapsdressing:
- 1 1/2 msk skånsk senap
- 2 msk sherry- eller äppelcidervinäger
- 3/4 dl kallpressad rapsolja
- ev lite vatten
- Skala och tärna potatisen i stora bitar. Skiva salladslöken på snedden.
- Vispa samman senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget.
- Stek pumpafröna på medelvärme i lite olja tills de fått lite färg och sprätter muntert i panna. Tippa snabbt upp dem i en liten skål så att de inte bränns. Salta lätt.
- Finhacka baconet och fräs det knaprigt i panna. Vänd ner senapsfröna och stek vidare tills fröna bytt färg och poppat. Vänd ner salladslöken och stek i ytterligare någon minut tills den precis mjuknat en aning. Vänd ner potatisen och låt alltsammans bli genomvarmt, gärna under lock. Vänd ner spenaten och dressingen.
- Peppra och skeda upp på ett fint fat. Strö över pumpafrön. Smaka av med nymald svartpeppar.